Over ons

Deze site is gemaakt en wordt bijgehouden door een kernteam van het lectoraat Onbegrepen gedrag, zorg en samenleving in samenwerking met ervaringsdeskundige, kunstenaar en coach Jeroen Zwaal.

Wat ons bezig houdt

Veerkracht en kwetsbaarheid van mensen houdt ons lectoraat al jaren bezig, vooral in relatie tot gelijkwaardig samenwerken met elkaar als ‘cliënt’ en ‘professional’. Makkelijk is dit niet: ieder mens is anders, iedereen leeft in een andere context en heeft een andere geschiedenis. Dat geldt voor mensen die hulp vragen of nodig hebben én voor mensen die hulp willen bieden. ‘Hulp vragen’, ‘helpen’ en ‘geholpen worden’ luistert dus nauw. Daarom hebben wij  geen hapklaar antwoord, wel zijn we goed in het samen onderzoeken van vragen. Op deze vragen analyseren we scherp middels actieonderzoek.

Als we jou of jouw team verder kunnen helpen met het versterken van veerkracht in een gelijkwaardige samenwerking (nu of in de nabije toekomst) dan horen we dit graag. Zowel grote als kleine vragen zijn welkom en helpen ons ook verder. Een voorbeeld van ons scholing en training aan (aanstaande) professionals is hier te bekijken. En we doen nog veel meer!

Ben je benieuwd naar onze ervaringen over het sociaal domein in de corona-crisis? Ervaringswerker Hans van Eeken heeft Jessy Berkvens en Bauke Koekkoek hierover geïnterviewd.

Jouw input helpt

We begonnen met een enquête om kansen en risico´s in kaart over veerkracht tijdens COVID-19. Een diverse groep burgers, naasten en professionals is je al voor gegaan. Ze hebben ons input gegeven voor de vragen en antwoorden op deze site. Misschien zou jij graag iets toevoegen aan de site, of heb je goede ideeën? We horen dit graag via onze contactpagina.