ISPS webinar: COVID-19 and Psychosis

Margreet de Pater is jarenlang psychiater en therapeut geweest waarbij ze bijna veertig jaar met families heeft gewerkt. Ze tipte ons over deze gratis Engelstalige webinar over psychose en corona.

De praktijk toont ons namelijk dat mensen met een psychosegevoeligheid in deze periode ook een soort ‘winst’ ervaren. Het trimbos instituut toonde dit onlangs ook aan in hun onderzoek. Er is minder druk, minder prikkels, minder moeten en de rust die daaruit ontstaat brengt deze mensen met een extra gevoeligheid voor prikkels veel goed.

Er tegenover staat natuurlijk de spanning in de samenleving, het beperkt worden in je bewegingsruimte, het gemis aan echt fysiek contact, financiële onzekerheid en het meer ervaren van allerlei emoties, van jezelf en vanuit je omgeving. Hoe ziet dat eruit?

Vanuit deze nieuwsgierigheid, organiseert het ISPS daarom vanavond 25 juni vanaf 21.00 deze webinar van 90 minuten die via zoom is te volgen. Wil je je aanmelden voor deze webinar? Dit kan je doen via e-mail. De informatie hierover vind je via het engelstalige bericht dat hier is te lezen.

Heb je de webinar bijgewoond en kennis opgedaan die het delen waard is? Wat waren je bevindingen? Laar het ons weten, dan maken we daar weer een mooie blog van.