Sectorprotocol Veilig Zorgvervoer

Hoewel de dagbesteding landelijk weer open mag, bereiken nog niet alle cliënten hun dagbestedings-locatie omdat het vervoer een knelpunt is. Taxi en busbedrijven kunnen maar beperkt cliënten vervoeren. Vrij recent zijn door de sector protocollen opgesteld om veilig vervoer te garanderen.  

Sectorprotocol Veilig Zorgvervoer is landelijk opgesteld door de Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en vakbonden FNV en CNV. Partijen hebben hierbij gebruik gemaakt van adviezen van onder andere het RIVM, de Vereniging gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en cliëntorganisaties.

Dit protocol beschrijft hoe vervoerders omgaan met veiligheid en hygiëne in het vervoer. Chauffeurs maken onder meer het voertuig extra schoon. Ook dragen chauffeurs mondkapjes waar de 1,5 meter niet in acht kan worden genomen en ventileren ze de voertuigen zoveel mogelijk. Zo zorgen ze ervoor dat elke reis voor de cliënten een veilige reis is.